Den perfekta containerlösningen för er verksamhet

Låt oss skräddarsy er avfallshantering

Vi förstår att standardlösningar inte passar alla. Därför erbjuder vi specialcontainers som kan skräddarsys helt efter er verksamhets specifika krav. Upptäck hur våra anpassningsbara lösningar kan bidra till en säkrare, mer effektiv och hållbar arbetsmiljö för just er arbetsplats.

Beställ skräddarsydd tippcontainer med bottentömning

%

Mer kapacitet

%

Insyn under tömning

Års hållbarhet

Företag som valt att skräddarsy sina tippcontainers

ABB använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
Ahlsell använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
Akzo Nobel använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
Alfing använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
Ikea använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
M-real använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
Ovako använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
Profilgruppen använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
Ruukki använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
Sandvik använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
SCA använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
Scandlines använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
Scania använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
SSAB använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
Stena Recycling använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
Tools använder bottentömmande tippcontainer från Sesam
Volvo använder bottentömmande tippcontainer från Sesam

Tillsammans skapar vi en säkrare, mer effektiv och hållbar arbetsmiljö

Den optimala lösningen för er avfallshantering

Vi på Sesam är dedikerade till att förstå och uppfylla era unika behov. Genom nära samarbete skräddarsyr vi er bottentömmande tippcontainer med precision, från specialmått och färgval till funktionella uppgraderingar som mjuka hjul, stödhjul, och avancerade låssystem. Varje detalj, inklusive varmförzinkning, specialgjorda lock och innovativa bottenlösningar, anpassas för att maximera er effektivitet och säkerhet. Låt oss tillsammans designa den optimala lösningen för er verksamhet.

Välj er tippcontainer med varmförzinkning

Varmförzinkning

För en extra tålig finish på era Sesam tippcontainers, erbjuder vi varmförzinkning som ett alternativ till traditionell pulverlackering. Varmförzinkning är ett utmärkt val för containers som ofta används utomhus, eftersom det ger ett överlägset skydd mot väder och vind.

Anpassa er tippcontainer med rostfritt stål

Rostfritt stål

Rostfritt stål ger en långvarig och underhållsfri lösning som behåller sin lyster och styrka över tid. Detta materialval är idealiskt för miljöer där hygien och korrosionsbeständighet är av yttersta vikt, såsom inom livsmedelsindustrin eller miljöer med tuffa väderförhållanden.

Utrusta er tippcontainer med extra vätskebotten

Vätskebotten

Denna innovativa bottenkonstruktion kan hålla upp till 40 liter vätska, vilket gör den idealisk för situationer där säker och effektiv vätskehantering är nödvändig. Detta tillägg är perfekt för användning i miljöer där man vill förhindra läckage och där vätskesäkerhet prioriteras.

Utrusta er tippcontainer med extra Hardoxbotten

Extra hård hardoxbotten

För bottentömmande tippcontainers som ska användas för att hantera tunga föremål från större höjder erbjuder vi en lösning med förstärkt botten. Genom att lägga till en extra hardoxbotten ovanpå den befintliga, ökar vi containerns hållbarhet och motståndskraft, vilket gör dem idealiska för krävande användningsområden där extra stöd och styrka är nödvändigt.

Få din tippcontainer med fastbultat plåtlock

Fastbultat plåtlock

Att utrusta era tippcontainer med ett fastbultat plåtlock är en idealisk lösning för situationer där containern behöver anslutas till maskiner eller filter. Denna anpassning, med möjlighet för utskuret hål, erbjuder en säker och stabil anslutning även för containrar med speciella öppningar eller luckor.

Få din bottentömmande tippcontainer med travers

Travers-anpassning

Att förflytta sin Sesam inom verksamheten är och ska alltid vara enkelt, smidigt och säkert. Många verksamheter använder sig av traverser och andra lyftanordningar för att förflyflytta och transportera material och komponenter internt. Finns det behov eller önskemål om att förflytta sin Sesam på samma  sätt, exempelvis in/ut ur stora maskinparker, så erbjuder vi naturligtvis lösningar även för detta. För att möta alla behov och önskemål erbjuder vi tillsammans med traversanpassning även låsning och transportsäkring i olika utförande. Manuella såväl som automatiska.

Anpassa er tippcontainer med extra skarvtätning

Skarvtätning

Alla fraktioner har olika egenskaper och kommer är naturligtvis även olika i storlek. För de minsta fraktionerna erbjuder vi olika typer av skarvtätningar för att möta de specifik krav och behov som finns i varje unikt fall. Svetsade skarvtätningar passar utmärkt för de flesta mindre fraktioner, exempelvis spån och flis, där man enkelt eliminerar risken för att de kan leta sig ut i skarven mellan bottenluckorna. Vid riktigt små fraktioner, i form av granulat, damm eller stoft, erbjuder vi ytterligare tätningsalternativ för att säkerställa att även dessa stannar tryggt kvar i containern till dess att tömning sker.

Få din tippcontainer med hjulsats

Anpassade hjulsatser

Alla branscher, företag och verksamheter har olika krav, behov och önskemål. Utöver våra standardhjulsatser finns mängder av valbara alternativ för ändamålet. Vi erbjuder hjulsatser som möter de specifika krav och önskemål som finns, för varje unikt fall. Exempelvis mjukare hjul för tystare gång, kraftigare hjul som klarar högre belastningar, adderade stödhjul för utökad stabilitet, rälsanpassade hjul där behov för detta föreligger, ja listan kan göras lång. Naturligtvis går det även att få alla hjulsatser i låsbara utföranden. Efter gemensam analys med kund presenterar vi det alternativ som passar bäst.

Bottentömmande tippcontainer med dubbelkuggkrans

Dubbelkuggkrans

För att förstärka stabiliteten hos din er bottentömmande tippcontainer under öppning och stängning, rekommenderar vi vår dubbelkuggkrans. Denna funktion säkerställer att er container fungerar smidigt och stabilt, vilket är idealiskt för situationer som kräver hög precision och tillförlitlighet.

Innovation möter funktionalitet

Skapa den perfekta lösningen för er verksamhet med Sesam Containers skräddarsydda lösningar. Våra skräddarsydda tippcontainers med bottentömning är designade för att möta unika behov, oavsett om det gäller specifika dimensioner, material eller funktioner. Vi är engagerade i att erbjuda anpassningsbara alternativ som effektiviserar er avfallshantering och bidrar till en hållbar arbetsmiljö. Låt oss tillsammans utforma en skräddarsydd lösning som växer med ditt företag.

Uppgradera er avfallshantering med Sesam

Genom vår expertis och innovativa lösningar kan vi tillsammans utforma en arbetsmiljö som inte bara är säkrare och mer effektiv, utan också djupt rotad i hållbarhetsprinciper. Upptäck hur vi på Sesam Container kan förvandla er avfallshantering genom att skräddarsy en tippcontainer som matchar era krav. Tillsammans kan vi skapa en säkrare, mer effektiv och hållbar arbetsmiljö.

Effektiv avfallningshantering med containertåg för Volvo

Volvo Väljer Sesam för Effektiva Städlösningar

Sesam Containertåg: Smart lösning för snabb tömning

För er som vill effektivisera er avfallshantering ytterligare erbjuder vi på Sesam Container specialdesignade containertåg, som exempelvis används av Volvo för att enkelt kunna följa med bakom städmaskiner. Dessa containrar är optimerade för snabb, säker och enkel tömning med truck, vilket gör dem idealiska för effektiv avfallshantering mellan städturer.

Mobilitet möter effektivitet

ABB optimerar sin avfallshantering med sopcontainers från Sesam

För att optimera sin avfallshantering har ABB valt att ta fram sopcontainers med bottentömning. Dessa specialutformade sopcontainers är utrustade med låsbara hjul för att enkelt kunna positioneras exakt där de behövs. Tack vare denna mobilitet och användarvänliga design garanteras en säker och effektiv tömning med truck, vilket underlättar den dagliga hanteringen av avfall.

ABB skräddarsydde sopcontainers med bottentömning

Vill du veta mer om våra anpassade containerlösningar?

Hur går det till om jag vill skräddarsy min tippcontainer?

För att skräddarsy din tippcontainer hos Sesam, börjar processen med en dialog där dina specifika behov och önskemål kartläggs. Vi diskuterar möjligheterna att anpassa mått, material, färger och funktionella tillägg som extra hjul, tätningar eller lås. Sedan arbetar vårt team med att designa en lösning som uppfyller dina krav, samtidigt som vi säkerställer högsta möjliga kvalitet och funktionalitet.

Varför bör företag skräddarsy sina tippcontainers?

Sesams tippcontainers bidrar till en säkrare arbetsmiljö genom att erbjuda lösningar som minimerar behovet av manuell hantering och direktkontakt med avfallet, vilket reducerar riskerna för skador och olyckor. Genom att anpassa containern specifikt för din verksamhet och arbetsplats, kan du ytterligare öka säkerheten och effektiviteten, med funktioner designade för att möta just dina utmaningar. Detta säkerställer att arbetsprocesserna blir smidigare och att arbetsmiljön hålls ren och säker.

Hur skiljer sig Sesams skräddarsydda tippcontainers i funktion och kapacitet jämfört med konventionella tippcontainers?

Sesams specialcontainers erbjuder unika fördelar jämfört med traditionella tippcontainers. Deras design möjliggör säker och effektiv tömning direkt från botten, utan att föraren behöver lämna truckhytten. Detta säkerställer inte bara säkerheten utan också en mer effektiv avfallshantering, med upp till 40% mer kapacitet på samma yta. En anpassad tippcontainer med bottentömning är idealisk för verksamheter som eftersträvar en mer kontrollerad och produktiv hantering av avfallsmaterial.

 

 

 

Hur förbättrar en anpassad tippcontainer arbetsprocesserna och effektiviteten på min arbetsplats?

Med våra skräddarsydda tippcontainers ökar vi effektiviteten på arbetsplatser genom att erbjuda snabb och säker tömning direkt från trucken. Detta minskar i sin tur tidsåtgången och förbättrar arbetsflödena på arbetsplatsen. Våra anpassningsbara lösningar garanterar att varje containers design och funktion matchar specifika behov på arbetsplatsen, vilket ytterligare optimerar hanteringen av material och avfall.