Sesam låter er anpassa era återvinningscontainers och sopcontainers efter egna önskemål.

Specialcontainers

Anpassa er Sesam container helt efter era specifika behov

På Sesam har vi genom åren tillverkat ett oräkneligt antal containers åt företag i alla tänkbara branscher. Vi har då sett hur ofta kunder vill specialanpassa sina Sesam containers. Därför erbjuder vi denna möjlighet för att säkerställa att våra Sesam containers ska kunna göra just er arbetsplats så effektiv och säker som möjligt.

Anpassadtför just er arbetsplats
Sesam containertåg

Volvo använder Sesam som specialbyggts för att kunna rulla med bakom en städmaskin. Tömningen av containerna går sedan snabbt, säkert o enkelt med truck inför nästa städtur.

Sesam sopcontainer gör återvinningen mer effektiv och smidig.
Sopcontainer med hjul gör återvinningen mer effektiv.
Bottentömmande soptunnor
Sesam sopcontainer

ABB har köpt ett antal specialbyggda Sesam ”soptunnor”. Sesam sopcontainer kan rullas runt och ställas exakt där dom ska vara via låsbara hjul. Tömning sker sedan säkert och enkelt som alltid med trucken.

En Sesam återvinningscontainer gör återvinningen mer effektiv än en vanlig sopcontainer..

Vi gör återvinning effektiv

Hur kan vi utrusta er Sesam?

Vi lyssnar på våra kunder och diskuterar mer än gärna fram den lösning som är bäst för er. Våra Sesam containers kan anpassas helt efter hur ni vill ha dom, oavsett om det gäller specialmått på containern eller gaffelrören, annan färg, extra mjuka hjul, extra stödhjul, varmförzinkning, alulock med gasdämpare, bultade plåtlock med anslutningsmöjligheter, vätskebotten, extra hårdbotten, extra tätning mm.

En Sesam container går att få med varmförzinkning.
Varmförzinkning

Istället för den normala pulverlackeringen så kan man välja att varmförzinka sina Sesam. Detta kan vara att föredra om de ska stå mestadels utomhus.

Rostfri Sesam container.
Rostfritt

Det går att beställa Sesam även i rostfritt.

Sopcontainer med vätskebotten.
Vätskebotten

Denna specialgjorda botten håller ca. 40 liter vätska.

Återvinningscontainers för industri och lager.
Extra tätning

Vid smått avfall eller återvinning kan extra tätning vara en fördel. Vi sätter då extra gummilister utmed skarvarna på bottenluckorna.

Få din container med extra plattjärn.
Extra plattjärn

Alla Sesam har ett plattjärn under bottenluckorna. Att sätta ett extra plattjärn ovantill brukar räcka långt vad gäller smått avfall och återvinning.

Återvinningscontainers för industri och lager.
Extra hård botten

Om man ska slänga tunga saker från högre höjd kan en förstärkt botten rekommenderas. Vi svetsar då dit en hardoxbotten ovanpå den ordinarie botten.

Återvinningscontainers för industri och lager.
Extra mjuka hjul

Våra ordinarie hjul fungerar väl för plana ytor och golv. Om containern kan behöva rullas över ojämna ytor kan extra mjuka hjul underlätta hanteringen.

Återvinningscontainers för industri och lager.
Extra stödhjul

För breddade Sesam containers kan extra stödhjul säkerställa att eventuell ojämn fördelning av avfall eller återvinning inte tippar ner containern i ena hörnet.

Återvinningscontainer med plåtlock.
Fastbultat plåtlock

Om containern ska anslutas till någon maskin / filter kan ett bultat plåtlock med utskuret hål vara perfekt. Även containrar med luckor eller öppningar med gummiöverhäng kanske vill ha
fastbultat plåtlock.

Avfallscontainers för industri och lager.
Halv-månes plåt på ena bottenluckan

Denna lilla finess kom en av våra kunder på! Då de slänger smått avfall märkte de att det kan rasa ut på kortsidorna mellan bottenluckorna på våra mindre Sesam.

De föreslog då en ”halv-måne”
på ena bottenluckan, vilket säkerställer att inget kan rasa ut därifrån.

Container med halv-månes plåt på bottenluckan.
Dubbelkuggkrans för en stabilare container.
Dubbelkuggkrans

Dubbelkuggkrans rekommenderas då man vill ha en extra stabil Sesam vid öppning och stängning.

Oavsett hur du väljer att anpassa er Sesam container garanterar vi att ni kommer att få en produkt som motsvarar era förväntningar. Vi vet hur viktigt det är med rätt sorts utrustning på arbetsplatsen och att utrymme är av stor vikt. Att effektivt kunna göra sig av med avfall och att hålla arbetsplatsen välorganiserad är vad som driver oss på Sesam till att utvecklas.

Sesam specialcontainer

Sesam Container