Säkrare, smidigare & rymligare än en tippcontainer

Välj en Sesam® Container

Kunder som väljer Sesam Container

Dina truckförares nya favorit

Att säkerheten är hög på arbetsplatsen bör alltid prioriteras. Framförallt på arbetsplatser såsom lager och industrier, där tungt material, vingliga pallar och fortgående truckar tillhör vardagen, bör det borde vara en självklarhet att hela tiden sträva efter att hålla säkerheten så hög som möjligt.

Många av de arbetsolyckor som inträffar i Sverige har med just truckar att göra, och på arbeten som dagligen innefattar hantering av tungt gods, källsortering, avfalls- och materialhantering, är risken för att olyckor ska inträffa betydligt högre. Även om det i de flesta fall finns tydliga rekommendationer kring allt från handhavande av truckar till tömning av tippcontainers, finns det fortfarande risker med att manuellt sköta särskilda moment.

Just därför har vi på Sesam utvecklat en både smidigare, säkrare och rymligare container än den vanliga tippcontainern, något vi kallar en bottentömmande container.

Hur hjälper Sesam® till att öka säkerheten?

Alla produkter i Sesams sortiment är specifikt framtagna för att öka säkerheten, och att minimera riskerna för att olyckor ska kunna inträffa på redan utsatta arbetsplatser. Till skillnad från tippcontainern tömmer du med en Sesam® allt avfall eller återvinningsmaterial utan att behöva lämna trucken, oavsett var avfallet ligger i containern. Truckföraren behöver aldrig stiga ur trucken vilket gör att risken för arbetsskador minimeras.

Eftersom Sesam® också finns i ett stort antal olika storlekar och utföranden, kan vi anpassa din container efter just din arbetsplats. Olika typer av arbetsplatser kräver olika typer av hjälpmedel, och eftersom vi på Sesam® själva utvecklar och tillverkar våra produkter kan vi därför också utan problem anpassa våra produkter för att de ska klara av den avfallshantering som finns på ditt specifika lager eller industri.

Oavsett vilken volym, höjd, längd, bredd, eller vilka färger du vill ha på din Sesam®, är du välkommen att kontakta oss så att vi kan specialanpassa din nya och betydligt säkrare container. Allt för att den ska möta dina specifika behov och önskemål.

Sesam Container tillverkar bottentömmande containers som är både säkrare och smidigare än vanliga tippcontainers.

Varför välja Sesam® framför en vanlig tippcontainer?

Risken med behöva gå ur trucken och manuellt tömma en fylld tippcontainer, ser vi på Sesam® som onödig. Traditionella tippcontainers eller tipplådor är både väldigt tunga och otympliga att tömma, och även om tömning många gånger kan göras med hjälp av en truck, är risken för att något ska gå fel för stor för att kunna anses som säker för personalen som sköter arbetsplatsens avfallshantering och källsortering.

Fördelar med Sesam® jämfört med en traditionell tippcontainer

• Med Sesam® sker tömning säkert, kontrollerat och smidigt genom delning av truckens gafflar utan att du som truckförare behöver lämna trucken. Till skillnad från en vanlig tipplåda eller tippcontainer sker ingen manuell hantering vid tömning, vilket leder till högre säkerhet vid handhavandet

• Sesam® container passar alla truckar med gaffelspridning. Till skillnad från tippcontainers tömmer du lätt och smidigt ditt gods med gafflarna på trucken oavsett var tyngdpunkten hos avfallet ligger

• Sesam® container erbjuder bättre arbetsförhållanden för truckföraren. Att du varken behöver lämna trucken eller manuellt behöver knuffa din tippcontainer för att tömma den, minskar drastiskt risken för att arbetsskador uppstår hos truckföraren

• En Sesam® container kan enkelt hanteras och förflyttas med en handtruck om behovet uppstår, så länge containern inte har anpassats med hjul. Om hjul har monterats på containern kan denna smidigt förflyttas även utan truck. Detta tack vare sina två svängbara hjul

• En Sesam® container kan precis lika enkelt och säkert tömmas om den har utrustats med ett fastbultat lock, en förstärkt botten eller med andra tillbehör som den utrustats med. Skulle du utrusta en tippcontainer med extra tillbehör skulle den endast bli tyngre och svårare att hantera än den redan är

• Sesam® container kan utrustas med en vätskebotten som håller cirka 40 liter vätska om den kommer att hanteras utomhus där det finns risk för nederbörd. Eftersom Sesam® kan anpassas helt efter era specifika behov vad gäller bredd, höjd, längd, olika färger, täthet, tjocklek, luckor, lock med anslutningar eller med varmförzinkning, passar den till skillnad från tippcontainers eller tipplådor de allra flesta branscher och arbetsplatser

För att minimera risken för olyckor som uppstår vid manuell hantering av tippcontainrar, har Sesam® utvecklat olika typer hjälpmedel och produkter som innebär både lättare och säkrare hantering av återvinning och källsortering.

Sesam® går att utrustas med tillbehör som lock, vätskebotten eller nät, samt anpassas för att klara större volym. Hos oss kan du även få din Sesam i rostfritt, som varmförzinkad eller i ditt företags färger.

Vanliga frågor & svar om Sesam®

Som standard tillverkas våra containers med gaffelkanaler för gafflar på max 150 mm x 50 mm. Även om denna standard fungerar för de allra flesta truckar, klarar våra Sesam® av att anpassas så att de även passar större truckar som kräver större gaffelkanaler. Kontakta oss om du behöver storlekar över standard.

Den främsta anledningen till att att välja en Sesam® framför en traditionell tippcontainer eller tipplåda är att du minimerar risken för att skada dig vid tömning av avfall och annat material. Istället för att med en tippcontainer behöva för hand behöva tippa din container vid tömning, får du med Sesam® säkert och smidigt automatisk tömning av ditt avfall inifrån trucken, utan att behöva stiga ur.

Som standard erbjuder vi våra Sesam® som 600 l, 900 l, 1400 l, 1800 l och 2600 l. Skulle du behöva en Sesam® med större volym än så är det bara att kontakta oss. Eftersom vi erbjuder att specialanpassa din Sesam® kan vi enligt dina önskemål kring höjd, bredd, längd och volym skräddarsy din Sesam® så att den passar din specifika arbetsplats.

Självklart är detta inga problem. Förutom att anpassa mått och volym för våra Sesam®, kan du ange vilken färg du vill ha på den. Med en specialcontainer kan du välja allt från varmförzinkning och färger, till lock eller extra botten som kan klara upp till 40 liter vätska.

Med en Sesam® får du plats med ca. 40% mer avfall eller återvinningsmaterial på samma yta som du får med en tippcontainer. Att den också töms både smidigare och snabbare gör att antalet gånger du kan fylla och tömma din Sesam® med avfall blir betydligt fler. 

Kontakta oss för övriga frågor

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Sesam Container