Nyheter

Sesam kan hjälpa FN i krissituationer!

nov 16, 2023

Med bottentömmande container spelar det ingen roll hur material har hamnat inuti

Efter förslag från Business Sweden har Sesam i två dagar deltagit i ett seminarium i Köpenhamn och UN City gällande upphandlingar inom FN. Vid jordbävningar, andra naturkatastrofer eller i allra värsta fall under eller efter krig…finns alltid stora och ofta oerhört brådskande behov av att flytta material av alla de slag. Det är här Sesam kan komma in i bilden. Efter möten med högt uppsatta upphandlare från UNHCR och UNDP ska vi titta vidare på denna möjlighet ihop. Att kunna hjälpa människor i dom allra värsta katastroferna runt om i världen vore stort!

Idag används skopan på en hjullastare för att flytta material där levande människor kan ha fastnat efter en jordbävning.

Istället föreslår vi att ta med och placera ut flera Sesams för att tillåta berörd personal från FN och Röda Korset att med ökad effektivitet och säkerhet få bort rasmassor från många ställen samtidigt. Detta eftersom de hjullastare man har att tillgå inte fastnar på några platser utan kan jobba på med tömningar oavbrutet.

Med Sesams kontrollerade bottentömning spelar det ingen roll hur rasmassor eller andra material har hamnat inuti. Tömningen via gaffelspridningen kommer att fungera klockrent oavsett. Med tippcontainers hade risken varit stor att dom inte hade tömts utan hjälp från ytterligare en hjullastare från sidan eller via förarens egna riskfyllda insats…

Läs mer om Sesams bottentömmande container